Lite bilder.





   


So sick

Vad jag längtar tills imorgon då jag får träffa barnmorskan och höra vad hon säger om allt, det kommer kännas betydligt mycket säkrare då, det ända jag vet att allt detta med lillan är beroende på mitt eget mående, hur jag mår fysiskt och psykiskt, men allt jag får höra gör mej väldigt orolig över det här och då går jag runt och oroar mej vilket jag inte får göra och fysiskt  vet jag inte hur länge sen det var jag mådde bra, haha, min barnmorska sa att jag tex måste vila när jag är trött osv, men lätt när jag är på jobbet, ska jag säga till cheferna när jag börjar bli trött (för det blir jag alltid) - nä, nu tror jag faktiskt att jag måste gå och vila en timma eller två.. det funkar ju inte riktigt så.

Idag låg jag och funderade och jag blev så himla ledsen, för då går man liksom runt och jag har redan verkligen tänkt mitt liv med Saga nu¨, planerat allt med henne och inte utan henne, så allt är ju i ordning, och nu börjar jag ju tänka allt det värsta så som jag inte fick tänka, eftersom att jag inte får må dåligt över nånting, men hur gör jag det? Hur ska man kunna låta bli att vara orolig? Vem skulle inte tänka som jag?

Läste om allt det här på internet idag och vissa sidor som Elin hjälpte mej och hitta, där stod det precis allting om vad som kan vara orsaken till en alldelens för liten bäbis, och jag har gjort enligt punkt och pricka allt det rätta, jag har inte gjort nånting fel utan det ända är isf mitt måeénde och det är ju ingenting jag har kunnat styra över eftersom att mitt liv har haft den väg som det har haft, sen har man alltid sina vardagliga problem, och sen kan jag ju inte ligga och sova hela dagarna eftersom att man jobbar och skulle jag sova varje dag efter jobbet så skulle jag ju må riktigt dåligt, då skulle jag ju bli massa deprimerad.

Som om det inte vore nog så har jag sovit ungefär hela dagen idag och knappt gjort nånting och jag är SUPER trött nu och ska hoppa i sängen, dessutom försov jag mej till jobbet och jag tror inte alls att det är beroende på graviditeten utan jag tror jag håller på att bli sjuk och det har jag kännt länge nu, hade feber idag och jag hade feber i helgen men det bryter som aldrig riktigt ut ordentligt utan jag går runt och är halv sjuk hela tiden och då blir jag aldrig frisk eftersom att jag aldrig blir sjuk. Åh, jobbigt.


Ok, nu ska jag dyka ner i sängen och lägga mej enligt rutin på min vänstra kroppshalva, för den högra är lillans och jag tror det är typ 2-3 månader sen jag sov på den, det är lite jobbigt faktiskt, att aldrig kunna byta sida även om axlen går ur led och domnar bort eller nåt annat jobbigt.
Imorgon blir det en promenad, inte innan jobbet men efter barnmorskan, för jag måste röra på mej, om jag nu får för barnmorskan, jag blir alldelens förslappad annars.

Sleep Tight!


The Day.

Nu ska jag snart göra kväll och hoppas att jag orkar upp på en tidig morgonpromenad imorgon, det är så härligt att gå på morgonen och sedan ta en dusch och fixa sej i ordning i lugn och ro innan jobbet.

Idag har jag varit på Tillväxt kontroll på Specmottagningen, då dom har gjort ett ultraljud, idag såg det inge bra ut alls, och vårat lilla barn är inte jätte bra på att växa och jag kan inte göra så mycket åt saken.
På skalan ligger jag på -30%, och man får ligga på max -20% det betyder att jag är långt under den normala tillväxten, känns inte alls så jättebra men det är så skönt att dom gjorde tillväxt kontrollen och nu kommer jag få gå på tillväxt kontroller varannan vecka fram till födsel eller fram tills att nånting händer, men jag märkte på läkaren att han var lite orolig. Jag ska till barnmorskan nu på fredag så då ska jag kolla med henne vad det kan bero på. Men lite orolig är jag, ca 1000 g mindre är lillan än vad hon borde vara just nu.

Idag har vi fått våran nya soffa iallafall och den är helt underbar och helt underbart stor! Jag trivs riktigt bra i den :)


Nu - sängen.


 

Jag älskar er!

Update

Förut brukade jag tycka att jag hade en ganska rolig blogg eller det var många som läste och jag uppdaterade ständigt och med massvis av bilder. Nuförtiden har det varit väldigt dåligt på uppdateringsfronten, kanske mest för att det har hänt så mycket jobbigt i mitt liv att jag inte har tagit så mycket bilder och inte har haft absolut någon som helst lust att skriva, det har inte direkt legat på min "att-göra" lista. Men det var ganska roligt att skriva och jag älskar ju att uppdatera, och speciellt med massor av bilder. Så jag tänkte det skulle bli lite skärpning med detta och kanske jag kommer börja skriva mer ofta igen, precis som tidigare och KANSKE att Elin kommer slippa uppdatera allt som görs och allt som händer ständigt, för om ni inte har märkt det så har dom senaste månaderna varit uppdateringar från henne.

Helgen började med en sjuk-Lördag då jag var hemma från jobbet pga feber och sömnbrist natten från fredag.
Började må lite bättre under dagen så jag for till mamma under kvällen eftersom att hon hade bjudit på fest, stannade inte så värst länge men ett tag så folk hann känna på magen, och så jag hann äta och socialisera mej, PLUS att jag klädde upp mej innan jag for dit så att jag för en gång skull på riktigt länge kände mej riktigt fräsch och fin. Sov knappt Lördag till Söndag heller och sen man skulle ställa om klockorna så har jag varit helt virrig tror jag, det blir alldelens fel i mitt huvud! :)

Nu har jag äntligen varit på massagen iallfall och hela min vänstra sida var tydligen väldigt stel, men det var så där gudomligt skönt som jag hade tänkt mej att det skulle vara och jag tror också att det är fruktansvärt nyttigt, däremot så kände jag mej öm i hela kroppen efteråt och har börjat känna mej förkyld, kanske inte har med massagen att göra men det är ju ändå jobbigt :/












Nåja, nu kanske jag inte hade massor att skriva just idag men jag ska fixa ihop livet igen och göra det till nåt roligt, jag kan inte leva bakåt och jag kan inte göra nånting åt vad som har hänt, bara vad som kommer att hända, jag måste bara lära mej att ACCEPTERA vad som har hänt och det är det som är det svåraste. Jag kommer inte vara världens gladaste Malin nånsin igen (eller det kanske jag visst kommer vara), jag ska försöka att inte gå runt och fundera och vara världens ledsnaste Malin nånsin igen heller, bara ibland för det måste man få. Jag har något att se framemot nu och jag är BOMB-säker på att jag kommer få min livsglädje tillbaka när våran lilla bebis ligger på mitt bröst på BB, då kommer jag veta att jag har något att leva för och jag kommer må bra!







Jag har inte varit så glad på senaste eller jag har inte varit glad alls, och jag ber om ursäkt för det till alla inblandade som har behövats dras med mej, men jag har mått så jävla skit dom senaste veckorna och jag har inte sett något ljust i nånting troligen har det mycket att göra med mina hormoner men också massor med annat, jag har nog varit den mest pessimistiska personen som någon har behövats dras med nånsin, och kommer inte djävulshormonerna tillbaka och jävlas med mej så ska jag försöka vara en person som folk faktiskt vill umgås med och prata med och som är possitivtgivande för folks välbefinnande för det tror jag att jag en gång har varit.

Maria- Oj, jag kanske inte ska gå och blåsa rök på dej, det är ju inte så bra.
Jag- Äh, du kan lika gärna spotta mej i annisktet utan att jag skulle bry mej just nu. (höll på att brista i gråt)

Take a walk.

Jag tror jag har blivit besatt av att röra på mej igen, det är så skönt att jag orkar röra på mej igen. Hade verkligen önskat att jag var kapabel till att träna nu också men detär jag inte så bra mår inte mina värden, men promenader är åtminstone nånting.

Idag skulle jag ju gå ut och gå på morgonen men det blev aldrig för jag kunde inte kliva ur sängen för att jag var såååå yr, jag ska göra ett nytt försök imorgon men vi får se, min yrsel måste styra för det ågr inte att gå på morgonpromenad med yrsel, så kanske man ramlar ihop någonstans efter vägen.
Kanske ska och äta lunch med Anna imorgon också och träffa lille Rasmus, det blir roligt.

Nåväl, nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen sen blir det nog att lägga sej, finns inte så mycket annat att göra på en onsdag kväll klockan 22.00 :)

Längtar till tisdag då jag får gå på massage, men jag har börjat känna mej sjuk så hoppas verkligen att jag inte hinner bli det, för då vill jag nog inte gå på massage ;D


PussOKram på er-








 

Minne; Guldfisk.

Ja, inte alla vet hur mitt minne har varit dom senaste månaderna men stackars dom som har fått uppleva det.. haha.
Jag har försökt berätta till folk hur mitt minne är och om någon säger att jag ska ringa så ber jag istället dom ringa mej, eller om jag säger att jag ska hitta på nåt med nån så blir det oftast inte för det kommer jag inte alls ihåg att jag har sagt, eller så bokar jag in 10 olika saker på samma dag.
Jag ska iallafll ge några riktigt BRA exempel på mitt guldfisk minne (åh! en växt, åh! en växt, åh! en växt)

Exempel nummer 1:
Jag och Anders ska äta, jag ska handla, jag upprepar maträtten ett tio-tal gånger, det blir hela tiden fel och Anders som inte har tid att komma med måste skicka ett sms på vad jag ska handla. (Vi skulle äta korv och makaroner, jag skulle handla korv och makaroner.) Hem kommer jag iallafall med mycket fler varor så att jag verkligen skulle vara säker på att jag hade fått med rätt och inte glömt något. Brukar alltid skriva inköpslistor men jag glömmer dom såklart här hemma.

Exempel nummer 2:
Maria ringer mej och säger att jag ska ringa henne när jag kommer hem för att hon ska komma förbi, jag är hemma efter 10 min, det går 1,5 timma, Maria ringer och har förstått att jag glömt att ringa henne. Man hinner glömma mycket på 10 minuter.

Exempel nummer 3:
Jag, Maria och Annelie infinner oss i Haparanda och jag ska posta ett riktigt viktigt brev åt Anders, eftersom att ja inte hann posta det i Kalix, jag checkar av precis ALLT, (tror jag) frimärke har jag och jag slickar igen kuvertet och lägger ner det i brevlådan, stolt som tusan över att jag har klarat av att posta brevet, 10 minuter senare kommer jag på att jag glömt både adressen dit brevet ska och våran adress. Dagen efter sitter jag vakt på en postlåda i Haparanda från klockan 06.00 - 11.00, tar fast brevbäraren vid postlådan och säger att det ligger ett helt blankt kuvert där i, det var sista dagen att posta brevet så jag var tvungen att ha tag i det.

Det var 3 exempel på saker, men så här är det varje dag i mitt liv, jag kommer inte ihåg nånting nuförtiden och har först nu fattat att jag måste börja skriva upp allt på mobilen (om jag kommer ihåg), detta pga mitt dåliga blodvärde där järnet har varit alldelens för lågt och jag har därför varit alldelens för trött och fortfarande är (Inte helt konstigt att jag faktiskt glömde att äta mina järntabletter hela tiden) . Det är riktigt jobbigt att måsta skriva påminnelser på att man ska äta lunch med någon eller ringa någon, för att man som 23 åring inte kommer ihåg nånting. Men jag har all rätt att skylla på min graviditet och fortsätter göra det.

Nu är det sova-dags för imorgon ska jag ut på en morgonpromenad innan jobbet. Var på en kvällspromenad tidigare. Det är SÅ skönt!


PussOKram




Unna dej en stund med skön avkoppling.

Nu har jag tagit tjuren i hornen och beställt tid på Musculus för massage, har aldrig varit på massage tidigare och det är nog väl på tiden att ta sej dit speciellt när jag faktiskt har en dålig rygg från början som nu verkligen har börjat bli svag med tanke på att jag har så svankig rygg och inte kan ha rätt hållning som jag kanske behöver nu.

Under massagen som är  ca 50 minuter lång så får jag ligga på sida, eftersom att det kan ju vara LITE obehagligt att lägga sej på magen :) Sedan kunde jag inte heller ta en helkroppsmassage utan var tvungen att ta en halvkropp eftersom att helkropp kan bli lite svårt när jag måste ligga på sida :) Åh, vad jag längtar till tisdag, hoppas hoppas att jag inte hinner bli sjuk eller nånting eftersom att jag är så yr idag (?)

Det hände en liten läskig grej hemma i lördags, eller det var lite roligt samtidigt, Anders, Ante och Laxen stod och snickra med golvet hemma och jag stod och tillagade Taccos, mitt i allt slår sterion igång med ljudet på JÄRNET och jag bitter som vanligt blir svin irriterad och skriker " kan någon jävel sänka ljudet", men då står ju alla där inne och alla är som stora frågetecken för det är nämligen ingen som har rört sterion, den hade just slagit igång power knappen själv och höjt till järnet, det som var ännu konstigare var att den slog igång cd 2, den hoppade alltså över en hel skiva, för det är en sån där gammal som spelar flera olika skivor, men den slår alltid igång nummer 1 först, fast man måste ju trycka in power knappen först och främst. Sedan har jag aldrig lyssnat så där högt någonsin på sterion tidigare, det var verkligen "vill-du-spränga-trummhinnorna-högt" . Fast jag är ju helt säker på att det var Thomas som var på festhumör och tyckte att vi var tråkiga och lät illa sådär på en lördagskväll! :) (fast man blir lite ledsen ändå, för då börjar man tänka på allt) Så jag blev inte så rädd och än så länge är jag inte rädd för att vara ensammen, vilket jag brukar vara annars.

Igår var jag så bitter och uttråkad, så klockan 18:00 gick jag och la mej och somnade gott i min säng, klockan 23:00 vaknade jag upp och var uppe sedan till klockan 01:40 ungefär, sedan somnade jag återigen och har sovit till klockan 09:00 på morgonen, ändå är jag massor med trött och massor med yr, jag som trodde min yrsel hade försvunnit men det har den tydligen inte.

Idag har jag även kommit fram till hur jobbigt det är att vara gravid och ha ett stillasittande jobb och vara yr och trött så man inte kan stå, jag börjar nästan gråta snart av mitt revben, det gör FRUKTANSVÄRT ont, det bara trycker. Sen vågar jag inte ställa mej upp heller, har inte ens vågat resa mej från min plats på min rast för att jag är så yr, kändes på morgonen som att jag skulle ramla ihop nånstans, det verkligen snurrar. Jag hade så tidigare för kanske 2 månader sen, då hade jag också det varje morgon, men det brukade försvinna under dagen, men nu försvinner det inte :(

Nåväl nu ska jag fortsätta arbeta så får jag skriva mer en annan dag.

Se ya.

Sweet Dreams.

Så där ja, nu ska här sovas, jag har sovit 3 timmar inatt och hoppas väl på att få sova liiite längre nu inatt, har inte vågat gå och vila under dagen ifall att jag skulle ha somnat för länge och inte alls stigit upp. Missade personalfesten som vi hade med jobbet idag och det var jäkligt trist för jag hade sett framemot att få klä upp och sminka upp sej lite och vara social med människor, haha, känns alldelens för länge sen jag gjorde nåt sånt, men men har man bara sovit 3 timmar så är man alldelens för trött för att orka vara social, har bara suttit och dum stirrat idag, fast det kommer ju fler tillfällen.

Idag har Anders, Ante och Laxen hållt på att fixa golv här i huset och jag älskar när det händer nya saker, dom är ju absolut inte klara men jag kommer ändå vakna med ett leénde på läpparna när jag stiger upp och får se lite förändring. Imorgon är det fortsättning följer och förhoppningsvist så hinner allt bli klart och då ska jag bjuda alla inblandade på taccos, blir perfekt.
Sen så får vi se hur det blir med promenaden men imorgon så har jag förhoppningsvist fått med mej Ante och Anders på promenad imorgon, och det blir en LÅNG promenad och skönt ska det bli.

Nä, nu ska jag verkligen försöka sova så att jag kan sova hela natten, blir nog ändå en tidig morgon imorgon så att vi hinner med allt och jag behöver sömn, massor med sömn, och som jag gör varje natt så ska jag även denna natt önska om att få drömma om Thomas.

Puss på er alla, sussa sött.

 

 

Glömmer dej aldrig, du kommer alltid betyda mest för mej. Jag älskar dej alltid och det finns inte en sekund som jag inte önskade att du var här, och det går inte en minut utan att jag tänker på dej. Du fanns 23 år i mitt liv, varje dag, att du är borta är så sjuk, jag kommer för evigt att hoppas att allt är en mardröm och att du kommer tillbaka, jag vill ha dej tillbaka, jag vill att du är här och att jag får kramas med dej. Du var allt, du var min enda och absolut bästa storebrorn någon någonsin kan önska sej! Jag älskar dej. ♥





Utcheckning sker.

Så där ja, nu har vi varit nere och ätit hotell frukost, jag har smaskat i mej 2 mackor med skinka och ost, 1 tallrik md fil och müssli, 1 ägg, 2 glas juice och en kopp kaffe! :) Jag hade kunnat ta minst en macka till min jag kände mej så stressad så det blev inte av, haha, glöm INTE bort att Malin är på hotell och Malin är just nu 2 st! :)
Mmm, gott var det iallafall, men typiskt att jag glömde kameran.
Nu ska vi dra vidare, Anders ska på kundmöte och jag ska väl bara vara, sen drar vi hemmåt och denna hotellnatt tänker jag leva länge på ! ;D
Ses!

Lycksele

Idag tog jag och Anders inlandsvägen till Lycksele, och nu ligger vi här i hotell sängen och tittar på Desperate Housewives (inte Anders?) har just bastat och duschat och sen har jag haft en ansiktsmask och mina muffletofflor som jag var tvungen att ha med mej, men jag har iallafall haft en liten SPA-dag idag.
Har unnat mej godis idag men det ångrar jag nu, för jag äter alltid så att jag börjar må dåligt!'
Nu ska jag längta tills imorgon då jag får gå ner och äta GOD hotell-frukost, nu börjar Desperata igen så jag ska återgå till sängen och min älskling, sen ska jag sova så jag orkar upp till frukosten :).


Hejsvej.

Saga Anna Lucia.

Nu var det ett tag sen jag skrev här själv. (som vanligt)

Vi har iallafall flyttat in i huset nu och det går jätte bra där, det händer litegrann på fixar fronten men det är forfrande sjukt mycket kvar, men det kostar pengar som allt annat, men det är tur att jag har Anders, han är så bra på allting.

Allt med magen går också bra eller jaaa.. jag har ju haft lite problem faktiskt, men det mesta går bra och det
börjar kännas rätt nervöst att jag ska ha en liten prinsessa som ska springa runt i huset, precis som jag gjorde när jag var liten, jag längtar massor samtidigt som man känner sej nervös om hur man ska klara det, att uppfostra en annan människa till att växa upp och bli en bra individ.

Jag har fått någon dille på att gå ut och gå nu igen, haha, jag är ute och går på mornarna, på kvällarna, och även  på rasterna på jobbet och om jag inte får gå ut och gå någon dag så blir jag jätte ledsen :) Men det är ju bra iallafall.


Nu ska jag jobba för det ringer massor så jag kan inte sitta här något mer.




Thomas - det går inte en dag utan att du finns i mina tankar och jag vet inte hur jag ska klara hela mitt liv utan dej, jag saknar dej helt galet mycket hela tiden så det bara värker i hela hjärtat, vill bara lägga mej ner och skrika ibland! Du var allt jag ville ha kvar i mitt liv, allt jag verkligen behövde. Så sjukt att något kan göra så fruktansvärt ONT! Jag älskar dej för alltid.







Magen, 7/10.




RSS 2.0