Mina hjärtan!


Vackrast!

Igår natt så var vi uppe hela natten efter att vi har kommit fram till att vårat nya lilla liv har en dygnsrytm mellan 00.00-05.00 ungefär och eftersom att vi hade hunnit ta till vana att sova fram till klockan 16.00 på dagarna och göra oss själva smått deprimerade pga av våran härliga dygnsrytm så tänkte vi att vi skulle vara vakna och aktivera oss under dagen.
Vi for till lillans farmor och farfar och jag tror att det var kring klockan 12 som vi somnade första gången, andra gången så somnade vi kring 16, det var riktigt skönt, men jag vet inte om det var mycket bättre än de tidigare dygnet vi hade :) haha. Men det var riktigt skönt att vara hos dom, speciellt eftersom att jag inte har lärt mej att slappna av och kunna sova ännu om ingen annan är vaken, så när vi var där så satt dom ju med sin lilla ängel och vaggade henne i flera timmar och jag visste att hon mådde gott och då kunde jag somna ordentligt! Skönt.

Inatt ska jag försöka vila en stund, ska lägga mej på soffan nu och åtminstone göra ett försök att vila, lillan vaknade vid 00 idag också men hon lykades somna om, så vi får se när hennes dygn påbörjas den här dagen för hon har ändå varit vaken mycket idag jämfört med vad hon brukar:)

Några bilder vill väl alla se (?) :)







Det allra finaste som finns!


Nya Äventyr

Idag har vi varit på nya äventyr med våran lilla Saga, först har vi varit på BVC och vägt oss, Saga vägde ju 2805 gram när hon föddes och gick sedan ner till 2620 gram (alla barn går ner i vikt när dom föds) hon väger idag 3020 gram så hon är en riktig hejjare på att växa till sej :)
Efter BVC så for vi en sväng och hälsade på farmor och farfar och fick oss lite mat, sen har vi varit och ragga lite med bilen och en sväng till Danne och drack kaffe! :)
Vi har idag vaknat klockan 13:30 vilket är en tidig dag för oss, lillan har nämligen drabbts av magknip och har det inte jätte lätt på nätterna så vi får oftast vara vakna hela nätterna och vagga henne och försöka lugna sötnosen. Jag tycker så synd om henne, speciellt när man själv känner sej trött så kan man ju bara tänka sej hur trött hon ska vara.
Snart ska vi iallafall försöka söka oss till sängs så kanske det blir en lite lättare natt inatt, med lite mera sömn, men jag är så rädd att något ska hända henne och sitter oftast som en hök på span halva nätterna, andra halvan sitter Anders vaken! Hon är ju vårat lilla hjärta!


Om ni skulle vilja veta hur jag mår så mår jag väldigt bra, jag är fortfarande inne i mitt lyckorus, jag är fruktansvärt trött pga alla sömnlösa nätter men det är så värt det!

Nåväl, nu måste jag pyssla på lite här hemma innan det är dags för sängen.
Vi ses!





Mirakel

Mitt liv befinner sej fortfarande i ett slags lyckorus och jag undrar om jag alltid kommer få ha kvar den här känslan, jag hoppas det för den är helt underbar, och även om hon inte vet om det så ger hon mej otroligt mycket med kärlek varje sekund!

Jag är helt slut, jag saknar helt socilat umgänge, nätterna är inga dröm-nätter och jag längtar verkligen tills den dagen då jag orkar ha folk här och till den dagen då precis vem som helst kan komma utan att riskera att hon blir sjuk, men även om jag saknar allt det där så skulle jag tillbringa 100 år här inne i huset med Anders (VÄRLDENS bästa pappa) och lillen, för hon är värt varenda sekund av det!
Men som sagt så skulle det inte skada med lite extra sömn så att jag kan få visa upp henne till allihopa, mitt lilla liv, mitt underverk, mitt mirakel!

Táck allihopa för alla komentarer, men också för alla grattis SMS som jag har fått, jag vet inte om jag har svarat på ens hälften av dom :)

Nu ska jag nog passa på att sova en liten stund för att min skönhet sover nu och Anders är iväg och gör nånting.
 PussOKram på allihopa!

Saga


Min vackra Saga har nu kommit till världen den 9 December 00.15, hon är så otroligt vacker och så gudomligt SÖT, jag har aldrig i mitt liv skådat något så fint och jag har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar henne och jag visste inte att det ens var möjligt.  Varje gång jag tittar på henne så faller det tårar för att hon är så fin och hon ger mej så mycket kärlek! Hon har gjort varenda minut i mitt liv värt att leva för.


Saga Anna Lucia - Jag älskar dej så otroligt mycket, du är det allra vackraste som finns!

Så DUM, man får vara!

Jag är så dum ibland, eller ibland glömmer jag helt enkelt allt som heter konsekvenser.
Min foglossning gick över idag och jag blev självklart överlycklig över attt jag skulle kunna gå ut och gå, och ut gick jag, jag gick ner på stan, gick omkring litegrann där och sen så gick jag nästan hela vägen hem, när jag hade kommit till typ Manhem så märkte jag att fan vad jag börjar få ont nu igen, men jag fortsatte såklart, sen till slut så kom Anders och hämta mej och då hade jag börjat halta igen, när vi kom hem så hade jag dubblet så ont som jag hade igår, jag verkligen led, var tillslut tvungen att ta panodil för jag hade ont i hela magen, hela ryggen, sen hela bäckent, höfter och lår, panodilen hjälpte lite men bara mot det i magen och ryggen. Men det har gått över nästan överallt nu igen, men om jag går på promenad imorgon så kommer det nog bli en kort och en seg promenad, kanske jag ska yänka på att det är 1 vecka kvar tills jag ska föda och öven om jag inte är SÅ stor som andra brukar vara så kanske man inte ska vara ute och MOTIONERA! :)

Jag är glad att jag klarade att gå ut och gå för att jag verkligen hade velat göra det, men när jag fick sådär ont så ångrade jag mej verkligen för det var så dumt att sätta sej själv i den situationen. Ska nog inta bastun idag också för det är verkligen skönt att basta när kroppen har så ont, så det blir perfekt.

Nåväl nu ska jag kika en stund på TV och sen blir det väl bastun och sen sängen! :)




Dear God, Have Mercy On Me!

Som förutspått så hamnade jag på soffan sovandes och vaknade upp först nu, det har varit väldigt skönt att vila en stund faktiskt, och det bästa av allt var att jag kunde skratta mej HALVlycklig när jag vaknade och upptäckte att det värsta av min foglossning hade försvunnit, det hade ersattas med lite magont istället, och det är absolut aldrig roligt att ha ont i magen (därför var jag bara HALV lycklig) eftersom att det brukar vara den största anledningen till att jag annars aldrig kan sova om nätterna eller vaknar 500000 gånger per natt, men nu är det en sån där magont som inte gör så mycket, det gör inte sådär fruktansvärt ont och är betydligt skönare än den foglossningen som jag har haft nu i 2 dagar då det har känt som att mitt vänstra ben ska ta och trilla av från höften så fort jag har rört på mej.
Det är lite "pest eller kolera" det där :)

Fast jag har faktiskt kommit på anledningen till varför man har så förbannat ont överallt under tiden man är gravid, det är för att man ska höja sin smärttröskel en gnutta, för det här är ju absolut ingenting mot för hur ont jag kommer ha sen när jag väl är på väg in på förlossningen och när jag väl ska trycka ut barnet, och hur ont jag kommer ha efter förlossningen, då kommer min nuvarande smärta vara som bortblåst, det kommer säkert vara pinsamt att jag har tyckt att det här har gjort ont.

Jag kommer väl mest troligt dö när jag ska föda för jag tror inte att jag tål någon smärta alls, tänker bara på hur förbannat ont det gör att slå tån i en dörrtröskel eller klämma fingret eller hur ont det gör när man råkas bryta en nagel rakt bakåt, näää.. det är nog bara för mej att börja tro på gud och börja be!

Agda 95

Förut så kunde jag ha turen att alltid vakna på den bästa sidan, nu förtiden så vaknar jag alltid på rygg och är på lagom dos glad eller så vaknar jag på en dålig sida som jag fortfarande inte har kommit på vilken det egentligen är... idag har jag vaknat på rygg och jag är ganska glad över ryggläget eftersom att igår var en hemsk dag!
Jag tror den ända jag pratade med på hela dagen var Anders och han tyckte säkert inte att det var speciellt roligt att prata med mej, haha!
Jobbigt att vakna 08.00 när man inte har en bil och inte har några ben att gå på, jag vet att denna morgon kommer sluta med att jag ligger på soffan och somnar, tyvärr! Hade gärna velat göra nånting men jag klarar ju inte av att gå någonstans, om jag inte tillslut kommer bli så förbannad så att jag kommer röra mej ut på promenad iallafall, just idag och igår är jag MYCKET lycklig över att jag inte äger en hund, för då hade det varit mycket synd om den hunden, AGDA 95 år hade fått gå med den till brevlådan och tillbaka och förhoppningsvist så hade den hunnit göra sina behov under den tiden.
Jag skulle behöva en rullator eller en rullstol att ta mej fram med, det hade varit helt perfekt, fast jag hade kanske inte kännt mej riktigt riktig då (?)
Imorgon är det dags för en ny CTG kurva här i Kalix och genom den kollar dom på Sunderbyn om jag behöver åka in till dom eller inte, på ett sätt skulle det vara skönt att kolla en extra gång igen med Ultraljud nu när det bara är 1 vecka kvar till beräknad födsel, usch, vad jag har mycket som jag egentligen måste göra, lite synd bara att när man knappt kan gå så tar det mej 4 gånger så långtid att göra allting än vad det annars gör.
Nåååå, vi får se hur dagen kommer att se ut, nu ska jag lägga mej i soffan framför tv:n, förhoppningsvist inte för att sova, bara för att titta på tv.


/AGDA 95

Depend.

Åh, vad skönt! Nu har jag just stigit ut från bastun och det var så förbannat härligt att basta, tror jag har avrit där i över 1,5 timma, jag behövde verkligen det för min leder och all min värk, det är perfekt med värme när man har så ont överallt!
Nu ska jag snart hoppa i sängen så att jag inte är på "hatar-att-vara-gravid-humöret" imorgon, då kanske jag orkar gå ut och gå och inte har så förbannat ont och förhoppningsvist så kanske också får en fullbordad natt det skulle verkligen sitta fint, har inte hänt på ett tag! Då skulle jag vara lyckligast.

Jag får väl skriva mer imorgon, kanske att jag inte är lika bitter då som jag har varit idag! :)



ZERO

Nä.. det blir nog ingen promenad alls idag, efter att ha varit utomhus och gått till bilen från huset och in i huset från bilen så märkte jag ganska snabbt att jag inte kan gå ut och gå, det går bara inte, hela min vistelse utomhus gick ut på att hålla mej från att gråta och när jag nästan började gråta så gick det ut på att hålla sej från att gråta för att jag är så ful, tjock och äcklig, det är verkligen en "tycka-synd-om-mej-själv-dag-för-att-jag-är-gravid-dag" idag, det är faktiskt hemst att känna som man känner, självförtroendet bara rasar ner på NOLL och man känner sej helt värdelös på alla olika sätt och man vill helst inte att någon ska se en.

Hmf, hoppas det blir en bättre dag imorgon och att jag förhoppningsvist kan gå utan stödhjälp av Anders! :)


Ses!

Tjockast, fulast och äckligast (?)

Ajajaj, haha, jag har haft en super jobbig natt med massor av ont i magen, hujja och sen när jag vaknar och det går över i magen då får jag istället sån jävla foglossning på båda sidorna så jag knappt kan gå, stå eller sitta. USCH!
Det blev ingen morgonpromenad på morgonen så jag tror jag ska på en promenad nu under dagen istället (om det går) och kanske titta förbi hos Annelie och Kyan en sväng om jag orkar, är inte egentligen på umgås humör idag fast jag kanske blir, har en sån där "tycka-synd-om-mej-själv-för-att-jag-är-gravid-dag" idag, jag är deprimerad för tillfället och känner mej, tjock, ful och äcklig, sådär som bara gravida kan känna, har lust att gräva ner mej någonstans och gråta för att jag känner som jag känner! Det blev inte bättre när svärmor kom hit och sa att jag såg grov ut idag, haha, hon menade nog inte så som jag känner mej, men idag misstolkas nog allting och därför kanske det är bättre att jag har en ensam dag och därför ska jag kämpa mej ut på en promenad så att jag inte känner mej tjock-tjockast för då har jag ju ändå varit nyttig och varit på promenad.
Har lust att sola också men jag känner att det kanske inte riktigt är läge nu är jag har så kort tid kvar, är rädd för dom här pigmentfläckarna som också bara gravida kan få pga alla hormoner, dom som kan sätta sej på dom mest jobbigaste ställena som typ i annsiktet, oftast försvinner dom ju när man har fött men jag vet inte om jag ska riskera att få sånna speciellt inte när jag tycker synd om mej själv ibland för att jag känner mej ful, tjock och äcklig för jag vet att då kommer jag verkligen att känna igen mej på punkten som handlar om ful!

Nu ska jag klä på mej så att min promenad kan träda i kraft snarast!

Vi ses / Stackars tjocka-fula-äckliga-gravida-Malin.

;D

Taccomys!

Då var det värsta över och nu i år så vägrar jag att gå på en endaste till begravning! Jag har varit på 3 ST bara i år, det är fan så sjukt egentligen, huvva!
Det var faktiskt rätt "roligt" efter begravningen, roligt på det sättet att man fick se alla sina släktingar på pappas sida igen, för det var rätt längesen sist, jag fölorade nog den mesta kontakten med dom allihopa när pappa dog, sen blev det värre när farfar dog och jag undrar ju när vi kommer mötas igen nu när farmor också har gått bort?

Min faster, Gitsy knäppte kort på mej och min gravid mage igår, det var jätte roligt, var nog ett tag sen jag blev fotograferad över huvudtaget och jag vet att det där kommer bli jätte fina och jätte proffsiga bilder så det var jätte kul, längtar tills jag får se dom!

Helgen har annars varit jätte mysig, igår var vi på BIO och såg luftslottet som sprängdes, sen var vi och gled runt lite med bilen till lite olika folk, och idag har vi haft tacco middag, jag, Zörn och Anders, sen har vi även idag varit runt lite till alla olika och just nu sitter jag och dricker glögg och bloggar.

Imorgon ska jag försöka vakna tidigt, gå på morgonpromenad och ha en ta hand om mej själv dag, kanske basta, bada fossingarna och sånt där mysigt, fast sen måste jag faktiskt ta och skriva en riktigt seriös lista på saker som jag och Anders behöver nu till våran lilla, märkte idag att vi saknar ju faktiskt en hel del saker, och bilbarnstolen som vi köpte måste vi retunera för vi behöver någon annan till mercan, det börjar ju som bli ganska bråttom nu om man säger så, för dom håller fortfarande koll varannan dag på magen ifall att jag kommer behöva göra nåt akut och på Onsdag så går jag in i vecka 39, det betyder alltså att den lilla kan ju faktiskt ta och komma nu vilken dag och vilken sekund hon själv vill, spännande och läskigt (!)

Kanske man ska gå och göra någon nytta här hemma nu, typ tömma diskmaskinen eller stoppa igång en tvättmaskin innan man ska ta och krypa ner under täcket för kvällen.

Ni får må och ha det bäst allihopa!

RSS 2.0