Inte så konstigt att folk väljer att bli kriminella.

Sverige är ändå ett ganska bra land och jag vet att vi nog egentligen har det minsta antalet hemlösa om man jämför med många andra länder i världen, men däremot så tror jag inte att allt detta beror på hur vårat folk behandlas av tex. socialstyrelsen. (regeringen) Jag tror att många folk i Sverige hjälper folk som har det svårt, sina nära och kära tex. Jag tror då absolut ingen som jag känner skulle välja att kolla åt ett annat håll om sina vänner eller familj har något problem antingen ekonomiska eller andra problem som skulle göra att dom är nära gränsen till gatan.

Däremot socialförvaltingen dom hjälper inte dom som har det svårt, inte alla, dom hjälper dom som inte har det jätte svårt som fortfarande kanske har en chans att klara sig, dom som kommer att få ett jobb inom den närmsta framtiden men däremot så försöker dom sparka så hårt dom kan på dom som redan ligger ner. Min åsikt är att dom är som robotar dom kan inte se över kanten på den som snart tar sitt liv för att personen mår så dåligt att den inte kan ta sig in i arbetslivet och får samtidigt ingen hjälp i samhället, den som kanske inte kan få ett jobb via arbetsförmedlingen för att vissa har varit arbetslösa hela sitt liv så ingen vill ha dom på deras företag och dom kan heller inte se över kanten och hjälpa dom som har drog/alkohol problem för att det kostar för mycket pengar för komunen att hjälpa och stötta.

För visso så har vi ju ett sk. behandlinghem här i Kalix men det är ju inte så seriöst, det var det våran komun hade "råd" med, och det man får göra på det "behandlinghemmet" är att sitta instängd och stilla inne i en liten lägenhet med 5 rum och 5 kompisar, till och med jag hade ju stuckit därifrån, vem fan orkar sitta stilla på sitt arsle i flera månader för att folk är så inkompetenta och tror att bara "normala" människor FÅR röra på sig och dom som har problem dom hjälper vi att visa samhället för med att sitta inomhus instängd och stilla eftersom att det ger ju dom självklart lusten att hitta tillbaka till sitt normala tråkiga liv. Komunen kunde ju inte lägga ner mer pengar på det här för det finns ju absolut typ INGEN i Kalix som har drogproblem/alkohol, det är ju inte så att hela Kalix snart är nerdrogat och sönder pundat !?

Och personer som har drog eller alkohol problem dom väljer vi att kalla för "knarkare", "pundare" osv, det vi inte fattar är att denna person kommer få ett rykte omkring sig och kommer aldrig någonsin att hitta tillbaka till samhället och dom kommer alltid att bli kallade för diverse namn. Kommer aldrig få ett jobb igen, kanske till och med måste flytta från komunen så att dom kan bli behandlade normalt igen som att det inte vore ng med ångesten dom har. Vi förstör för människor, kanske man istället borde tänka efter nästa gång man mötere en människa och kallar honom/henne pundare, kanske man kan börja tänka in i framtiden, hur deras framtid kommer att se ut.
Verkligeheten är verkligen så här så kom igen och skärp till oss nu(?)

Det jag vill komma fram till, och jag vet inte om det är samma skit på samtliga ställen i Sverige men i vår komun så försöker vi stjälpa istället för att hjälpa. Vi gör så att personer med problem får ännu större problem, skulder, sämre självkänsla, och vi försöker absolut inte få ut personer sommår dåligt på arbetsmarknaden utan istället så ger vi dom inge pengar så att dom kan kontakta psykolog, vi ger dom ingen praktikplats med någorlund lön utan det ger vi bara till dom som det fortfarande fungerar för i samhället.

Det finns en grupp som är dom i 20-30 års åldern som fortfarande bor hemma med mamma dom får ingen hjälp med att skaffa lägenhet eftersom att vi antar att denna person kan skaffa lägenhet själv trots sitt dåliga rykte pga deras förra liv eller en budget ger vi dom inte heller för varför ska dom få äta, dom kanske kan få en rekvision ibland att gå och handla mat för på affärer, så att vi kan visa alla att dessa människor går på socialbidrag. Tror ni att dom någonsin har råd att köpa nya kläderm nej nej absolut inte.

Sen finns det även en grupp människor som så gärna vill flytta ihop med sin partner eftersom att man brukar ju efter några år tillsammans vilja flytta ihop.(normalt? eller hur?) Men tyvärr så går ju inte det om inte personen ifråga skaffar ett jobb, vill du bo tillsammans med din partner som har ett jobb så måste din partner betala EXAKT allt för du gör, (din mat, dina kläder, dina räkninger, eran hyra, erat lån, exakt allt) din partner blir försörjningsskyldig eftersom att vårat samhälle anser att NI har nog med pengar så ni får inte ett ÖRE, varför? Jo för att dom vill spotta på dej ännu mer, dom vill visa att du inte får ha ett normalt liv eftersom att du går på soc, spelar ingen roll hur dåligt du mår utan vi spottar och sparakar lite tll på dej då! Så alltså så kan du inte göra någonting för du vill väl inte leva på din partner?

Efter regn kommer solsken, stämmer det, näääe det tror jag inte`??


Inte konstigt att folk väljer att bli kriminella, då kan man ju få pengar och om man skulle åka fast vad gör det egentligen, du lär ju få ett bättre liv inom fängelsemurarna där alla är likadana, där du får ett jobb i ex köket, du får äta och du får ett eget rum. Kan det bli bättre än så?

Sen vad för kriminellt man gör kan ju diskuteras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0